matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Janek:
x
4
+ 8x = 0 Rozwiąż równanie.
7 paź 17:44
Eta:
x(x
3
+8)=0 x= 0 v x= −2 i po ptokach
7 paź 17:46
Piotr:
x przed nawias
7 paź 17:46
Janek:
czemu x = −2?
7 paź 17:48
ZKS:
x
3
= −8 /
3
√
x = −2
7 paź 17:50