| 4 | a | 5 | ||||
Podaj przyklady dwoch liczb naturalnych dodatnich a,b takich, ze | < | < | ||||
| 13 | b | 13 |
| 4 | 8 | 16 | |||
= | = | ||||
| 13 | 26 | 52 |
| 5 | 10 | 20 | |||
= | = | ||||
| 13 | 26 | 52 |
| 4 | 8 | |||
Kolega Mati rozszerzyl CI te ulamki . Teaz w miejsce | napisz | a w miejsce | ||
| 13 | 26 |
| 5 | 10 | a | ||||
zapisz | . | zostaw na swoim miejscu . Teraz widzisz ze za a mozesz | ||||
| 13 | 26 | b |
| 8 | 9 | 10 | ||||
Teraz masz | < | < | i sprawdz sobie czy to jest prawda .
| |||
| 26 | 26 | 26 |