matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz x^-2
Patrycja:
1
16
+3
−
1
4
Wyznacz x
−
2, jesi wiadomo ze x=
4
7 paź 17:14
Patrycja:
Tam jest 3
−
1
7 paź 17:14
Mati:
po prostu odwrotność tego ułamka podnieś do kwadratu
7 paź 17:30
Patrycja:
Dziekuje bardzo
wynik wyszedl poprawny
7 paź 17:31
Mati:
65
1
+
4
3
195
4
+
12
12
199
(
)
−2
= (
)
−2
= (
4
4
12
1
199
48
*
)
−2
= (
)
−2
= (
)
2
4
48
199
czy tam czasem nie miało być 16
1
4
7 paź 17:36