matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
matematyk11111111111111111:
Wyznacz pierwszy wyraz, iloraz i liczbę dodanych wyarzów ciągu geometrycznego, jeśli a
6
−a
4
=216, a
3
−a
1
=8, S
n
=40.
7 paź 15:35
matematyk11111111111111111:
może jakaś pomoc? PROSZĘ!
7 paź 16:03