Dana jest prosta l w postaci krawedziowej
Piotr: Dana jest prosta l w postaci krawedziowej
2x−y−1=0
y−z=0
oraz punkt A (1,0,1) . Wyznasz równanie plaszczyny π przechodzacej przez punkt A i
zawierajacej
prostą l oraz równanie płaszczyzny π' równoległej do π i przechodzącej przez początek układu
współrzędnych.
Bardzo prosze o zrobienie zadania (jeżeli to możliwe krok po kroku)
Dziekuje serdecznie
7 paź 15:13
Piotr: odswiezam
7 paź 16:05
Piotr: odswiezam
7 paź 16:06
Piotr: odswiezam, bardzo prosze o pomoc
7 paź 18:17
AS: I część zadania
Obierz dwa różne punkty M i N należące do krawędzi
oraz napisz równanie płaszczyzny przez trzy punkty A,M i N.
7 paź 18:49
Piotr: hmm, jakos duzo mi to nie daje czy ktos bylby w stanie to zrobic?
7 paź 18:58
Piotr: odswiezam
7 paź 19:14
Piotr: odswiezam
7 paź 20:32
Piotr: ponawiam
7 paź 21:27
Krzysiek: umiesz znaleźć 2 punkty które należą do prostej l ?
7 paź 21:36
Piotr: nalezy podstawic (1,0,1)pod to rownanie :
2x−y−1=0
y−z=0
?
8 paź 18:01
Krzysiek: odswiezam
9 paź 13:52
Piotr: Do Krzyska mialo byc*
lub ktokolwiek inny prosze o pomoc
9 paź 15:59