matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegi i pierwiastki
duś:
rozwiąż równania: a)(2√3−x)(√3+1)=7+√3 odp 2−√3 b)√2x2+2√3x=−√2 odp (−√6−√2)/2, (−√6+√2)/2 c) [(3−√2)2x]/1=1/[(3x+√2)2x odp −1/√7, 1/√7
7 paź 15:03