matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
mala2:
Wielomian W(x)=(3a + 4 )x
3
− 3 bx
2
+ (2c−5) jest zerowy, jeśli współczynniki są równe...? obliczam: a=3a+4 −2a=4 a=−2 b=−3b sprzeczność c = 0 d=−5 Proszę o pomoc
7 paź 13:48
Ann:
3a+4=0 −3b=0 2c−5=0
4
a=−
3
b=0
5
c=
2
7 paź 14:04