wzór na P(A∩B)
Mati00721: Jaki jest wzór na P(A∩B)?
Pomoże ktoś?
7 paź 13:48
Artur_z_miasta_Neptuna:
a kojarzysz wzór:
P(A∪B) = P(A) + P(B) − P(A∩B)
7 paź 13:57
Mati00721: tak, tylko chodzi o to, ze nie mam tylko P(A) i P(B) i mam obliczyc sume
7 paź 13:58
Mati00721: *mam
7 paź 13:59
Artur_z_miasta_Neptuna:
a masz napisane czy są to zdarzenia rozłączne

podaj treść zadania
7 paź 13:59
Mati00721: | | 1 | | 2 | |
Zdarzenia A, B naleza do omega, sa niezalezne, P(B')= |
| i P(A)= |
| . Oblicz P(A∪B). |
| | 3 | | 5 | |
P(B) obliczylem, ale nie wiem, jak obliczyc iloczyn, ze wyszla suma
7 paź 14:03
Aga1.: Zdarzenia A i B są niezależne, gdy P(A∩B)=P(A)*P(B)
P(AUB)=P(A)+P(B)−P(A)*P(B)
7 paź 15:10
Mati00721: Dzieki wielkie
7 paź 15:20