pochodne
daniel: POCHODNE pytanie −
widze ze pochodna z g'(x)=sinx
jak znalesc g(x) ?
prosze o wytlumaczenie na tym prostym przykladzie
7 paź 13:08
daniel: czy to jest ∫sinx = −cosx

?
7 paź 13:08
Krzysiek: tak, −cosx +C (C−stała)
7 paź 13:14
daniel: a jest jakis inny sposob na znalezienie g(x) majac jej pochodna ?
7 paź 13:16
daniel: 
7 paź 13:24
Artur_z_miasta_Neptuna:
na dobrą sprawę ... to nie
7 paź 13:25
Artur_z_miasta_Neptuna:
to tak jakbyś miał:
x : 2 = 4
to ile wynosi x

x = 2*4
tak samo z pochodną i całką
7 paź 13:26
daniel: dobra to teraz tylko wyrobic nawyk w znajdowaniu takich funkcji w głowie , zamiast liczenie z
boku całki

d
7 paź 13:26