matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie trygonometryczne
Kulka:
tgx−1=sin−cosx Czy ktoś ma może pomysł jak to rozwiązać , bo ja się z tym męczę i nic mi nie wychodzi. Wydaję się proste, może to ja już po prostu nie wiem co robię. Z góry dziękuję
7 paź 12:16
ICSP:
tgx − sinx = 1 − cosx
1
sinx(
− 1) = 1 − cosx)
cosx
1
1
sinx(
− 1) = cosx(
− 1)
cosx
cosx
poradzisz sobie dalej ?
7 paź 12:20
Kulka:
Tak , dziękuję
7 paź 12:24