matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w podznej kolejności sąpierwszym,drugim i trzecim wyrazem ciągg arytmetycznegoc
Łukasz:
Liczby ; x+1,5x−2,2 x+x+1
7 paź 12:09
ICSP:
a
1
= x+1 a
2
= 5x − 2 a
3
= nieczytelne
Skorzystaj z własności ciągu arytmetycznego :
a
1
+ a
3
a
2
=
2
7 paź 12:11