matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania z potegami
mała:
rozwiąż równania: a)(2
√
3
−x)(
√
3
+1)=7+
√
3
odp 2−
√
3
b)
√
2x
2
+2
√
3x
=−
√
2
odp (−
√
6
−
√
2
)/2, (−
√
6
+
√
2
)/2 c) [(3−
√
2
)
2
x]/1=1/[(3x+
√
2
)
2
x odp −1/
√
7
, 1/
√
7
7 paź 10:31