Rachunek zdań
trotex: Witam
Szukam pomocy z rachunku zdań nie wiem jak się zabrać za ten materiał na tej stronie jest o tym
mało . Chcę się nauczyć wykonywać zadania typu :
1.Wykaż , że dla dowolnych zbiorów A,B,C zachodzi równość :
A=(A∩B)∪(A\B)
2. Podając odpowiednie przykłady wykazać , że równość (A\B)∪B=A nie zachodzi dla dowolnych
zbiorów .
Nie chcę samych rozwiązań zadań , tak jak pisałem chcę to zrozumieć . Z góry dziękuję za pomoc
i wskazówki .
7 paź 10:05
trotex: Rachunek zbiorów **
7 paź 10:06
trotex: Nikt nic ?
7 paź 10:43
trotex: Już trochę poszperałem i diagramem Vienna zrozumiałem mniej więcej jak to działa na przykładzie
A∩(A∪B)=A −− umiem to udowodnić na rysunku , jednak nie wiem jak to rozpisać pomoże ktoś ?
7 paź 11:05
trotex: nie ma chętnych ?

niedługo będę spadał na studia , a am neta jeszcze nie mam przydała by się
pomoc .
7 paź 12:23