l
mrrr: Czy dobrze to liczę?
z = −3 + 3i
|z| = 3
√2
| | π | | π | |
−3 + 3i = 3√2[cos( |
| ) + isin( |
| )] |
| | 4 | | 4 | |
Tylko jedno mnie nie pokoi − na zajęciach by rozwiązanie zostało podane jako coś w rodzaju π −
Proszę mi pomóc bo nie wiem już co mam liczyć.
7 paź 10:03
mrrr: Znaczy się w odpowiedzi jako argumenty cos i sin mam podać np. π/4 czy np. π−π/4 [bo w II
ćwierci układu współ. mam pkt (−3, 3). To jest w zasadzie mój problem bo nie wiem co mam
podać jako arg. sin i cos zapisując juz w postaci tryg.
7 paź 10:21