proszę o rozwiązanie...
AAA: suma dwóch wielomianów stopnia trzeciego jest wielomianem stopnia:
7 paź 01:51
AAA: pomożecie?
7 paź 01:58
ZKS:
Nie wiadomo ponieważ otrzymany wielomian może być stopnia trzeciego jaki i drugiego albo
pierwszego lub może nie być wielomianem.
7 paź 02:06
ZKS:
Dam przykłady.
W(x) = x3 P(x) = 4x3
W(x) + P(x) = x3 + 4x3 = 5x3 (stopień trzeci)
W(x) = 3x3 + 2x2 + x + 1 P(x) = −3x3 + x + 1
W(x) + P(x) = 3x3 + 2x2 + x + 1 − 3x3 + x + 1 = 2x2 + 2x + 2 (stopień drugi)
7 paź 02:09
AAA: warianty:
A. nie można określić B. szóstego C. trzeciego D. pierwszego
to który?
7 paź 02:43
ZKS:
Umiesz wywnioskować coś z tego co napisałem czy nie za bardzo?
7 paź 03:03