działania na potęgach
kim: | | 36(175*57−75*253) | |
Zapisz liczbę a = |
| w najprostszej postaci. |
| | 1253−254 | |
z mianownikiem nie ma problemu: 5
9−5
8, a co z licznikiem?
6 paź 23:07
sushi_gg6397228:
175=7*25
75=3*25
6 paź 23:20
Mila: 175=7*25=7*52
75=3*52
6 paź 23:21
kim: no mam tak:
co dalej z tym zrobić?
7 paź 12:13
kim: ?
7 paź 12:52
kim: up
7 paź 14:45
Mila: | | 36*(7*52*57−3*52*56) | | 36*(7*59−3*58) | |
= |
| = |
| = |
| | 59−58 | | 59−58 | |
| | 36*58*(7*5−3) | |
= |
| =...? |
| | 58*(5−1) | |
7 paź 16:13
baś:
| | 2π | | 866π | | −1 | |
cos ( |
| + 288π)= cos ( |
| ) = |
| |
| | 3 | | 3 | | 2 | |
27 mar 12:50