Liczba.
funkcja: Liczba 3√3√3 jest równa :
6 paź 23:03
krystek: (3*312)13=
6 paź 23:05
funkcja: mi wychodzi 376
6 paź 23:12
Eta:
3√3√3= √3
6 paź 23:13
6 paź 23:14
funkcja: ale jak to się liczy

czemu mi wychodzi tak jak napisałam wyżej
6 paź 23:14
funkcja: okej już wiem, dziękuję bardzo.
6 paź 23:15
krystek: Ponieważ , zapewne źle wykonywałes działania na potegach
6 paź 23:16
funkcja: a
5√−25 =
5√−52 = −5
25 tak to ma być

dobrze zrobiłam ?
6 paź 23:18
Eta:
6 paź 23:18
funkcja: super, dziękuję jeszcze raz. dobranoc.
6 paź 23:19
krystek: Kolorowych snów!
6 paź 23:20
funkcja: o jeszcze jedno , teraz zobaczyłam.
Rozwiązaniami równania x2 =√2 są liczby :
6 paź 23:23
Eta:
x= 4√2 lub x= −4√2
6 paź 23:24
funkcja: a dlaczego tak ? można jakieś obliczenia ?
6 paź 23:25
krystek: x2−√2= x+4√2)(x−4√2)
6 paź 23:25
krystek: (4√2)2=√2
6 paź 23:26
Eta:
bo (4√2)4= √2 i (−4√2)4= √2
6 paź 23:26
baca:
x2 = a
x2 −a = 0
(x − √a)(x + √a) = 0
x = √a lub x = −√a
6 paź 23:27
krystek: @
Eto 
jak na gimnazjum super!
6 paź 23:28
funkcja: a dlaczego jest 4√2 ? przepraszam , wiem jestem trudna.
6 paź 23:29
krystek: masz wzór a2−b2=(a+b)(a−b)
6 paź 23:30
baca:
nie podlizuj sie
krystek
6 paź 23:30
PuRXUTM: bo √√2=4√2
6 paź 23:31
krystek: a2−2=(a+√2)(a−√2) natomiast
a2−√2=a2−(4√2)2 działania na poęgach
6 paź 23:32
funkcja: aa już wiem.

Miejscami zerowymi funkcji f(x)=x
2 − 10
10 są liczby :
Kompletnie nie radze sobie z takimi zadaniami..
6 paź 23:32
krystek: @baca stoisz na straży stada?
6 paź 23:33
krystek: x2−(105)2=
6 paź 23:34
krystek: (x+105)(x−105)
6 paź 23:35
Eta:
@
baca ..... uwaga!......wilk się zbliża do stada !
6 paź 23:35
baca:
robię to, co do bacy należy
6 paź 23:35
PuRXUTM: f(x)=x
2−10
10
0=x
2−10
10
x
2=10
10
6 paź 23:36
Ajtek:
baca na tym forum wszyscy wiedzą, że
Eta chodzi do gimnazjum.
Dobry wieczór
krystek 
.
6 paź 23:36
funkcja: w odpowiedziach wynik jest taki: −(√10)10 i (√10)10
6 paź 23:37
PuRXUTM: o sory zapomniałem
x=105 v x=−105
6 paź 23:37
baca:
eee, to tylko wilczek
6 paź 23:37
PuRXUTM: funkcja − to jest to samo
6 paź 23:38
krystek: @
baca 
wilki dobrały sie do stada.
6 paź 23:38
baca:
a ja do podstawówki
6 paź 23:39
funkcja: ale ja nie widze podobienstwa. to juz ostatnie moje zadanie na dzis i chcialabym je zrozumiec.
6 paź 23:39
baca:
no gdzie te wilki?
6 paź 23:39
krystek: (√10)10=105
6 paź 23:41
6 paź 23:42
funkcja: okej już widzę , super. dziękuję za wytłumaczenie i cierpliwość. dobranoc.
6 paź 23:43