x
asia: wykaż nie używając kalkulatora,patyczków,liczydeł i ruloników

,że liczba 7
6+8
6 jest
podzielna przez 113.
a 198
3+102
3 podzielna przez 300 : 3
3(66+34)=3
3*100

?
6 paź 23:02
PuRXUTM: hahaha

Eta Cię oskarży o nadużywanie praw autorskich
6 paź 23:03
PuRXUTM: pierwsze łatwę
76+86=(72)3+(82)3=(72+82)(74+72*82+84)=113(74+72*82+84)
6 paź 23:06
PuRXUTM: 1983+1023=(198+102)(1982+198*102+1022)
6 paź 23:09
PuRXUTM: 198+102=300
6 paź 23:09
PuRXUTM: o co Ci chodzi z tym 33(66+34=33*100 ?
6 paź 23:10
Eta:
6 paź 23:12
asia: 
....chociaż..Eta lubi "trudną "młodzież,więc mi wybaczy

a co to jest za wzór?
6 paź 23:12
PuRXUTM: Eta ciągle się śmiejesz − za dużo
6 paź 23:13
PuRXUTM: a3+b3=(a+b)(a2−ab+b2)
a3−b3=(a−b)(a2+ab+b2)
6 paź 23:15
asia: no...3*66=198,a 3*34=102
6 paź 23:15