x
asia: nie wiem,jak to dokończyć...
rozłóż na czynniki co najwyżej stopnia drugiego
x
6−64:
(x
2)
3−{2
2}
3=(x
2−2
2)(x
4+x
2*2
2+(2
2}
2=(x
2−4){x
4+4x
2+16)=(x+2)(x−2)...

?
6 paź 22:51
sushi_gg6397228:
lepiej idz tak
(x3)2−(23)2=...
6 paź 22:53
asia: teraz to już w ogóle nie wiem,jak zrobić
6 paź 22:57
sushi_gg6397228:
masz roznice kwadratow
6 paź 22:58
PuRXUTM: (x3)2−(23)2=(x3−23)(x3+23)=(x−2)(x2−2x+4)(x+2)(x2−2x+4)
6 paź 22:59
krystek: (x3+23)(x3−23)=
6 paź 23:01
asia: dzięki,a 8−x
6=2
3−(x
2)
3 
?
6 paź 23:06
sushi_gg6397228:
tak
6 paź 23:27
asia: aj nie ogarniam tego

8−x
6=2
3−(x
2)
3=(2−x
2)(4+2x
2+x
4)=(
√2−x)(
√2+x)...

7 paź 17:31
asia: ?
7 paź 18:02
sushi_gg6397228:
a co jest ukryte pod tymi ...
7 paź 18:13
asia: tego właśnie nie wiem
7 paź 22:50
asia: pomoże ktoś,jak to rozłożyć?,proszę...
8 paź 16:27
asia: ...=(
√2−x)(
√2+x)(2+x
2)
2 
?
8 paź 16:39
krystek: =(2−x2)(2+x2)(2+x2)
8 paź 16:41
Saizou : 8−x6=23−(x2)3=(2−x2)(4+2x2+x4)=(√2−x)(√2+x)[(x2+2)2−2x2]=
(√2−x)(√2+x)(x2+2−√2x)(x2+2+√2x)
8 paź 16:43
asia:
8 paź 16:46
Kamiln60: skąd się wzięło "8−x6"
6 sty 16:05