delta
kajtek: (k+1)
2 =
5+2k+92
jak obliczyć deltę i miejsca zerowe z takiej postaci ? bo mi wyszła delta minusowa a do treści
z ciągów nie może wyjść na minus więc nie wiem czy dobrze
6 paź 21:07
sushi_gg6397228:
pokaz obliczenia
6 paź 21:11
kajtek: za chwikę napiszę
6 paź 21:13
Eta:
(k+3)(k−2)=0
6 paź 21:15
kajtek: (k
2+2k+1)=
5+2k+92 /*2
2k
2+4k+2=5+2k+9
Δ=2k
2+2k−12=0
Δ=4−(4*2*(−12))= 4−96
Δ=−92
Δ<0

?
6 paź 21:18
Eta:
Δ= 100 bo (−)*(−)=
+
6 paź 21:19
baca:
a to dziwny zapis: 5 + 2k + 9 zamiast od razu 14 + 2k
6 paź 21:20
Eta:
"owieczki" też by dodały 5+9= 14
6 paź 21:21
baca:
no to
kajtek się walnął
6 paź 21:24
Eta:
6 paź 21:25