potęga
duś: oblicz: 3
4/3 i prosze o dokladne wytlumaczenie
6 paź 20:53
Mati: mianownik to pierwiastek, licznik zwykła potęga
3√34
6 paź 21:05
duś: a ile to wynosi? musze to do konca obliczyc..
6 paź 22:10
Ajtek:
NIc z tym więcej nie zrobisz, zostaw to tak

.
6 paź 22:11
Ajtek:
Ewentualnie 3√34=3√81
6 paź 22:12
funkcja: 3√64 =4
6 paź 22:12
funkcja: no tak zgubiłam jedna trójkę
6 paź 22:12
Aga1.: 3√34=3√33*3√3=33√3
6 paź 22:12
duś: a czy to to samo co 92/3?
6 paź 22:15
Ajtek:
Tak

.
6 paź 22:15
duś: to bardzo dziekuje
6 paź 22:17
funkcja: ej zobaczcie proszę na moje zadanie , ono jest na forum. proszę
6 paź 22:18