nierówność!
trust: 4x − 2(52x) − 10x > 0
6 paź 20:47
sushi_gg6397228:
sprawdz czy dobrze przepisany przyklad, bo byly podobne
6 paź 20:50
trust: z tego co widzę, to raczej jest dobrze spisany
6 paź 20:53
sushi_gg6397228:
podziel obustronnie przez 10x
6 paź 21:04
trust: (410)x − 2(5102)x − 1 > 0
(25)x − 2(52)x − 1 > 0
t= (52)x
1t − 2t − 1 > 0
1 − 2t2 − tt > 0
−2t2 − t + 1 > 0
Δ=9, √Δ = 3
t1= 12
t2= (−1)
i jak teraz? 12 = (52)x ? co za co podstawiam i jak potem wygląda rozwiązanie?
7 paź 10:06
trust: pomoże ktoś?
7 paź 22:18