matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narysuj wykres funkcji
cobra:
1
Narysuj wykres funkcji y=−
|x−1|
2
Prosiłbym tylko o kolejność przekształceń tej funkcji czyli co po kolei rysować.
6 paź 18:43
cobra:
pomoże ktoś?
7 paź 18:47
krystek:
Można tak:1)y=x−1 2)y=Ix−1I 3)y=−Ix−1I
1
4)y=−
Ix−1I
2
7 paź 18:53