:)
mudzia004: Zbiór liczb, których odległość na osi liczbowej od liczby 2 jest równa 4, można opisać
równaniem
A) |x|=4 B) |x – 2|=4 C) | x + 2|=4 D) | x – 2|=2
6 paź 18:18
krystek: B
6 paź 18:19
mudzia004: ale jak to obliczyć?
6 paź 18:19
krystek: Ix−0I=5 odległość od zerw wynosi 4
Ix−aI=5 odległość od a wynosi 5
Ix+aI<5 odległośc od −a jest mniejsz niż 5
6 paź 18:21
6 paź 18:27
krystek: Zapisz je tutaj
6 paź 18:31
mudzia004: ale tam są obrazki i sie nie da skopiować

prosze Cię wejdz na to
6 paź 18:33
krystek: Lenia mam !
6 paź 18:35
mudzia004: plis
6 paź 18:37
mudzia004: to jak? pomożesz?
6 paź 18:42
krystek: nie chce mi sie szukać.
Zapisz, pomogę.
6 paź 18:47
mudzia004: ok. to czekaj chwile
6 paź 18:48
mudzia004: 1. Ile liczb dodatnich należy do zbioru
A= {
6 paź 18:50
mudzia004: 1. Ile liczb dodatnich należy do zbioru A= { | − 3 | , |4 √5 |, |0|, |9|}
6 paź 18:52
krystek: trzy liczby I−3I= 3 , 4√5 i 9
6 paź 18:54
mudzia004: Zbiór liczb, których odległość na osi liczbowej od liczby 0 jest równa 9, można zapisać
równaniem:
A) |x|=3 B) |x – 3|=6 C) |x|=9 D)|x – 3|=9
6 paź 18:56
krystek:

C)
6 paź 18:58
mudzia004: ej a da sie potem usunąć te zad?
6 paź 19:00
krystek: nie mam takiej władzy!
6 paź 19:01
mudzia004: kurde

a może na priv byś mi napisał te odp?
6 paź 19:02
krystek: a dlaczego?
6 paź 19:03
mudzia004: bo tu będą wszyscy widzieć te odp, a ja nie chce
6 paź 19:04
krystek: Nie bądź egoistką!
6 paź 19:05
mudzia004: prosze
6 paź 19:06