potęgowanie
kasiaxD: A=(5
4)
3=5
12
B=5
5+5
5=

C=5
12:5
7=5
5
D=5
3*5
6=5
9
muszę to uporządkowac, ale nie wiem jak obliczyc B aby porównac...
proszę o pomoc
8 maj 19:56
maciek: 5 10?
8 maj 19:59
Magda: 105
chyba ale nie dam sobie reki uciac
8 maj 19:59
kasiaxD: oj chyba nie... własności są przy mnożeniu
8 maj 20:00
Krzysiek: 55+55=55(1+1)=2*55
8 maj 20:41
kasiaxD: a zatem jak bedzie wyglądało uporządkowanie

hmm C<D<A ... a w któtym miejscu będzie B
8 maj 20:45
Krzysiek: hmm a jak myslisz


o matko
8 maj 20:46
Krzysiek: roznaca czy malejaco chcesz

8 maj 20:47
Krzysiek: CBDA rosnaca
8 maj 20:47
kasiaxD: na pewno jest większe od C ale skąd pewnosc ze jest mniejsze od D

łatwo sprawdzic na kalkulatorze ale musze to uporządkowac bez jego użycia
8 maj 20:48
Krzysiek: ja to pisalem bez kalkulatora
8 maj 20:49
kasiaxD: w kolejnosci malejącej
czyli bedzie ADBC według twojego przykładu
ojej szacuneczek dla ciebie
8 maj 20:50
Krzysiek: przepraszam a czy to trzeba byc einsteinem zeby sie domyslic ze 5
9 to wiecej niz 2*5
5
8 maj 20:50
Krzysiek: ktora to klasa tak kaleczy
8 maj 20:51
Krzysiek: 1LO

czy gim
8 maj 20:51
kasiaxD: I TE

jednak wole rachunkowosc niż matme
8 maj 20:53
Krzysiek: hehe tam pewnie trzeba tylko umiec liczyc

w tej rachunkowosci

a potem do roboty jako
ksiegowa

zajeb..ta perspektywa
8 maj 20:54
kasiaxD: tam trzeba tylko pouczyc sie teorii a od liczenia jest kalkulator

i nie ma pierwiastków tylko
dodawanie liczb

no ale maturka z matmy mnie nie ominie
8 maj 20:56