funkcja i wartość bezwzględna
Mada666: y=| |x+3|−2| Mam sporządzić wykres tej funkcji, tylko czy najpierw mam rozpisać całą wartość
bezwzględną, a później tą mniejszą z środka, czy na odwrót?
6 paź 18:06
Aga1.: A musisz rozpisywać, czy zrobić tak
Narysować wykres funkcji
1)
y1=Ix+3I
2)
y2=Ix+3I−2
3)
y=IIx+3I−2I
6 paź 18:09
Saizou : no to zaczynamy od środka
1o rysujesz funkcję x+3
2o nakładasz na nią wartość bezwzględną lx+3l
3o przesuwasz o 2 jednostki w dół lx+3l−2
4o nakładasz na to wartość bezwzględną llx+3l−2l
6 paź 18:11
Mada666: W sumie, zdecydowanie prościej tak jest

Dzięki
6 paź 18:13