matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dana jest funkcja f(x)=x^2−3x.
Renata:
Dana jest funkcja f(x)=x
2
−3x. wzór funkcji której wykres powstaje przez symetrię osiowa względem osi OX, to: a) y= −x
2
−3x b) y=−x
2
+3x c) y=x
2
−3x d) y=x
2
+3x
6 paź 17:34
krystek:
b) −(x
2
−3x)
6 paź 17:36