wykres funkcji.
funkcja: 1. Funkcja g(x)=√2x dla argumentu 6√2 przyjmuje wartość:
2. Do wykresu funkcji f(x)=8x należy punkt :
A. A=(20,5,20,5) B. B=(20,5,21,5) C. C=(20,5,22) D. D=(20,5,22,5)
Prosze o wyjasnienia.
6 paź 16:45
PuRXUTM: g(6√2)=√2*6√2=21/2 * 22/6=21/2 * 21/3=25/6
6 paź 16:52
funkcja: to chyba jest źle bo w kazdym wyniku jest
√4
6 paź 16:56
PuRXUTM: ale ja zrobiłem zadanie 1 − przepisz mi odpowiedź z książki
6 paź 16:57
funkcja: Poprawna odpowiedź z książki to 3√4
6 paź 16:59
krystek: | | 2 | | 1 | |
212+16=223=3√4 kol pomylił się i napisał |
| zamiast |
| |
| | 6 | | 6 | |
6 paź 17:00
funkcja: a zad 2 ?
6 paź 17:02
PuRXUTM: o sory pomyliłem

g(
6√2)=
√2*
6√2=2
1/2 * 2
1/6=2
4/6=2
2/3=
3√22=
3√4
6 paź 17:02
PuRXUTM: funkcja − dobrze że sprawdziłeś/łaś
6 paź 17:03
axe: d
6 paź 17:04
konrad: podstaw sobie pod x współrzędną x punktu i sprawdź czy wartość funkcji równa się współrzednej y
6 paź 17:04
PuRXUTM: w drugim po prostu podstawiasz
najpierw podstawiasz z podpunktu a i patrzysz czy się zgadza
A=(2
0.5,2
0.5) no i podstawiasz za x, y i sprawdzasz
6 paź 17:05