Wykaż, że
Pink: Wykaż, że liczba (√2−√6)2+4√3 jest naturalna.
6 paź 16:21
ICSP: skorzystaj ze wzoru na (a−b)2
6 paź 16:22
Pink: to wychodzi 8−4√3+4√3 ale to chyba nie jest odpowiedź, bo to nie jest liczba naturalna...
6 paź 16:27
ICSP: 8 − 4√3 + 4√3 = 8 ∊ N koniec.
6 paź 16:27
Pink: ale dlaczego muszę przyrównać te wyrażenie do 8 ? tylko dlatego, że ta cyfra występuje w tym
równaniu ? tę zasadę stosuje się do każdego, tego typu zadania ?
6 paź 16:29
ICSP: ja nic nie przyrównuję
po prostu 4√3 − 4√3 = 0
tak samo jak
a − a = 0
b − b = 0
miś − mis = 0
6 paź 16:31
Pink:
Nic z tego nie rozumiem, nie umiesz tłumaczyć
6 paź 16:33
Pink: aaa faktycznie

dziękuje

i zazdroszczę tak dobrej znajomości matematyki !

D
6 paź 16:33
Pink:
Jesteś geniuszem, że takie cuda robisz
6 paź 16:36
PuRXUTM: powiało ironią...
6 paź 16:37
Pink: ej no ! nie ładnie jest się pod kogoś podszywać ! Nie wiem czemu ma służyć takie zachowanie.
Weź się za coś pożytecznego, a nie spędzasz wolny czas na tego typu żartach. Wiem, że pogoda
nie sprzyja siedzeniu w parku na ławce, bo sądząc po poziomie żartów, to jest twoje główne
zajęcie, ale możesz w inny sposób wykorzystać weekend. Pozdrawiam !
6 paź 16:41
PuRXUTM: nie no ja tak to pierwsze odczytałem no bo żeby nazywać kogoś geniuszem ( choć nie mówie że
ICSP nie jest

) po tym jak on zastosował tylko wzór skróconego mnożenia to przesada
6 paź 16:45
Pink: no a ja pisałam do tej własnie wypowiedźi, któej ja− autorka tego postu nie pisałam tylko któś
inny napisał ... nie wiem z resztą po co. ...
6 paź 16:48