bardzo prosze o poprawna odp i rozwiązanie:)
mudzia004: Liczba log64 jest równa:?
a)2log32 b) log60 − 2log2 c) 2log2 * log4 d) 2log4 − log1
6 paź 16:09
ICSP: e) żadna z powyższych
6 paź 16:11
mudzia004: jakaś napewno, bo tak mam w zadaniach
6 paź 16:34
ICSP: nie
6 paź 16:36
mudzia004: tak
6 paź 17:23
Piotr:
sprawdz dobrze
6 paź 17:26
mudzia004: przepraszam przy D) ma być:2log8 − log 1
to teraz pomożecie?
6 paź 17:47
ICSP: teraz odp D jest prawidłowa

log1 = 0
2log8 = log8
2 = log 64
log 64 − 0 = log 64
6 paź 17:49
krystek: I teraz dobrze ponieważ 2log8+log1=log82−log1=log(641 =log64
6 paź 17:49
mudzia004: dziękuje
6 paź 18:01
mudzia004: Przedział <−13 ; 13 > jest zbiorem liczb spełniających nierówność: A) |x|>13 B) |x|≥13 C)|x|<13
D)|x|≤13
a to?
6 paź 18:02
ICSP: Rozwiązuj te nierówności po kolei.
Ja bym zaczął od końca
6 paź 18:02
mudzia004: Liczba |3 − ∏|jest równa
A) 3 − ∏ B) 0,14 C) ∏ − 3 D) 3 + ∏
∏− liczba pi
6 paź 18:06
6 paź 18:07
www: ΔΩΩ∞
4 lut 20:33