| 1 + 2 + ... + n | ||
limn→∞ ( | ) = | |
| n + 2 |
| n | |||||||||
limn→∞( | − | ) = | ||||||||
| n + 2 | 2 |
| n(n + 1) | 1 | n | ||||
limn→∞( | * | − | ) = | |||
| 2 | n + 2 | 2 |
| n(n + 1) | n(n + 2) | |||
limn→∞( | − | = | ||
| 2(n + 2) | 2(n + 2) |
| n2 + n − n2 − 2 | ||
limn→∞ ( | = | |
| 2(n + 2) |
| n − 2 |
| ||||||||||||
limn→∞ ( | = | = | |||||||||||
| 2(n + 2) |
|
| 1 | ||
limn→∞ | = 0 | |
| 2n |
| (1 + n)n | ||
gdzie robię błąd? Jeżeli zamieniam (1 + 2 + ... + n) na | to pierw liczę z tego | |
| 2 |
| 2 | ||
skąd ci się wzięło − | w drugiej linijce? | |
| n |
| −n | ||
Pewnie chodzi o | . Zapomniałem dopisać do pierwszej linijki, sorry | |
| 2 |
| n(1−2n) | 1 | ||
= | |||
| 2n(1+2n) | 2 |
| n2 + n | n(n + 2) | |||
limn→∞( | − | = | ||
| 2(n + 2) | 2(n + 2) |
| n2 + n − n2 − 2n | n − 2n | |||
limn→∞ | = limn→∞ | = | ||
| 2(n + 2) | 2(n + 2) |
| 2 | −n | −1 | ||||
limn→∞U{−n}{2n(1 + | ) = | = | ||||
| n | 2n(1 + 0) | 2 |
Zależy na co chcesz iść...trzeba sie przyzwyczaic do tego,
ze to sa studia, a nie liceum. Tutaj kazdy mowi, ze studia nie sa obowiazkowe i podejscie jest
inne: Tutaj przychodza sie uczyc ludzie, ktorzy chca sie uczyc i nei narzekaja, ze jest tego
wszystkiego duzo