stopień wielomianu:
wawa: stopień wielomianu:
w(x) = 1−4x st w(x)=1 , a1=4, a0=1
w(x)= 3−4x2 + x5 st w(x)=5, a5=1, a4=a3=0, a2=4, a1=0, a0=3
w(x) = 2x−x10 st w(x)=10, a10=1, a9=a8=a7=a6=a5=a4=a3=a2=0, a1=2, a0=0
w(x)=√2 x3 − 2x2 +7x st w(x)=3, a3=√2, a2=2, a1=7, a0=0
dobrze?
6 paź 13:58
ICSP: źle
6 paź 14:05
sushi_gg6397228:
po co w zadaniu dali minusy −−> aby podpierały cyferki ?
6 paź 14:05
wawa: a zapomniałem , czyli tylko dodać minusy i będzie dobrze?
6 paź 14:06
ICSP: w(x) = x
5 − 4x
2 + 3 = x
5 + 0x
4 + 0x
3 + (−4)x
2 + 0x + 3
st w(x) = 5
a
5 = 1
a
4 = 0
a
3 = 0
a
2 = −4
a
1 = 0
a
0 = 3
teraz popraw pozostałe przykłady
6 paź 14:07
wawa: ok dzięki
6 paź 14:08