21
paulinka:): Każda ściana ostrosłupa prawidłowego czworokątnego ma pole 8, oblicz objętość tego ostrosłupa
8 maj 18:51
paulinka:):
8 maj 18:54
paulinka:): | | ah | | 16 | |
Pściany bocznej=8= |
| ; ah=16⇒a= |
| |
| | 2 | | h | |
8 maj 19:03
Mickej: jaki kolor

od razu mi się humor poprawił za 15 minut wracam jak nikt nie zrobi do tego
momentu nie pomoże to możesz na mnie liczyć
8 maj 19:16
paulinka:): ok będę wdzięczna
8 maj 19:20
paulinka:): ok będę wdzięczna
8 maj 19:20
%253Cb%253Epaulinka%253A)%253A%253C%252Fb%253E%2520ok%2520b%25C4%2599d%25C4%2599%2520wdzi%25C4%2599czna%253Cimg%2520style%253D%2522margin-bottom%253A-3px%2522%2520src%253D%2522emots%252F1%252Fwesoly.gif%2522%2520alt%253D%2522emotka%2522%253E%250A%250A
8 maj 19:21
paulinka:): ok będę wdzięczna
8 maj 19:23
%25253Cb%25253Epaulinka%25253A)%25253A%25253C%25252Fb%25253E%252520ok%252520b%2525C4%252599d%2525C4%252599%252520wdzi%2525C4%252599czna%25253Cimg%252520style%25253D%252522margin-bottom%25253A-3px%252522%252520src%25253D%252522emots%25252F1%25252Fwesoly.gif%252522%252520alt%25253D%252522emotka%252522%25253E%25250A%25250A
8 maj 19:23
@Basia:
(
a2)
2 + H
2 = h
2
a24 + H
2 = (
16a2
H
2 =
256a2 −
a24
podejrzewam, że dla różnych wartości a (np. dla a=1, a=2) to V będzie miało różne wartości
albo tak ma być, albo jakiejś informacji w tym zadaniu brakuje
8 maj 19:23
@Basia:
(
a2)
2 + H
2 = h
2
a24 + H
2 = (
16a2
H
2 =
256a2 −
a24
podejrzewam, że dla różnych wartości a (np. dla a=1, a=2) to V będzie miało różne wartości
albo tak ma być, albo jakiejś informacji w tym zadaniu brakuje
8 maj 19:24
paulinka:): w odpowiedziach mam wynik: 8√14
8 maj 19:26
Krzysiek: moim zdaniem to zadanie jest jakies dziwne, ono jest ze zbiorku kielbasy na 100 procent,
pamietam bo robilem i tez mi nie wychodzilo, tylko cos takiego jak Eta napisala
8 maj 19:28
@Basia: Jeżeli dobrze przepisałaś treść zadanie to każda ściana (nie tylko boczna) ma pole = 8.
Czyli także podstawa.
Ale wynik będzie wtedy zupełnie inny.
8 maj 19:49