PROblem
TOmek: 6. Dany jest wektor a = [3; 4]. Znajdz wektor jednostkowy wspóliniowy z wektorem a. Ile jest
takich wektorów?
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
Takich wektorów jest nieskonczoność?
6 paź 11:16
pigor: ... otóż, |
a|=
√32+42=
√25= 5 , więc
k= [
35,
45] − wektor jednostkowy współliniowy z
a jeden z
∞ wielu
6 paź 11:30
TOmek: danke
6 paź 11:33
zadanie: a dlaczego musimy to podzielic przez dlugosc wektora a?
8 paź 17:06
zadanie: ?
8 paź 17:36
zadanie: ?
8 paź 20:54
Mila:
Wektor jednostkowy ma długość 1.
8 paź 21:41
Gustlik: Wektor równoległy do a
→ = [3; 4] ma współrzędne a'
→=[3x, 4x]
Długość wektora: |a'
→|=
√(3x)2+(4x)2=
√9x2+16x2=
√25x2=5x
5x=1 bo dł. wektora jednostkowego = 1
9 paź 01:48
zadanie: dziekuje
9 paź 14:05