?
Patryk: Wskaż odległość, jaką pokona ciało poruszające się ruchem jednostajnie przyspieszonym z
przyspieszeniem 5 m/s2 w czasie 10 s, jeżeli jego prędkość początkowa jest równa zero ?
wyszło mi 250 m ,dobrze ?
6 paź 10:58
pigor: ...

co to pamiętam, to w takim ruchu s=v
ot+
12at
2 , a u ciebie v
o=0 , więc
s=0+
12*5
2*10= 5*25=
125 [m] i co ty na to
6 paź 11:06
AC:
Jak na lato

Pigorze 250 m to prawidłowy wynik
6 paź 11:11
Patryk: ja tam narysowałem wykresy droga−czas, predkosc−czas i pokombinowałem z pochodnymi
6 paź 11:13
AC:
Wzór Pigora jest dobry tylko źle obliczył
6 paź 11:15
AC:
a tak przy okazji to droga to jest całką a nie pochodną.
6 paź 11:19