potęgi
asia: przedstaw w postaci jednej potęgi:
a)2*51,5+3*51,5
b)24,5−12*20,5
5 paź 20:49
Piotr:
a) wyciagnij 5
1,5 przed nawias i pokaz co Ci wyszlo
5 paź 20:54
asia: a już wiem,poproszę b
5 paź 20:55
asia: a już wiem,poproszę b
5 paź 20:55
PuRXUTM: teraz wyciągnij 20.5
5 paź 20:59
Piotr:
12=4*3 pokombinuj
5 paź 20:59
asia: 2
4,5−4*3*2
0,5
2
4,5−2
2*3*2
0,5
2
4,5−2*3

5 paź 21:47
PuRXUTM: napisałem ci wyciągnij 20,5
24,5−12*20,5=20,5(24−12)=20,5(16−12)=20,5*4=20,5*22=22,5
5 paź 21:50
Piotr:
22*20,5=22,5
24,5=22,5*22
sprobuj teraz
5 paź 21:50
asia: dzięki
5 paź 21:51
PuRXUTM:
5 paź 21:52
Piotr:
to ja dokoncze swoje

2
2,5(2
2−3) = 2
2,5(4−3) = 2
2,5
5 paź 21:54
asia: Bardzo ładnie Piotrze
5 paź 22:00
Piotr:
Prosze i dziekuje
5 paź 22:01