Iloczyn skalarny w przestrzeni - problem
isac: Iloczyn skalarny w przestrzeni − problem
Witam! Mam problem... Jak zrobić takie zadanko:
http://jpghost.pl/123_1349448854/ ?
Dzięki za pomoc.
5 paź 19:22
Krzysiek: a⊥b gdy a◯b=0
5 paź 19:28
isac: Czyli będzie to taki układ równań:
| ⎧ | 3 + 3y +2z = 0 | |
| ⎩ | 6 −4y − z = 0 |
|
Dobrze myślę?
5 paź 20:03
Krzysiek: tak. można też obliczyć iloczyn wektorowy: bxc
i wtedy wektor 'a' gdy jest równoległy do bxc to jest prostopadły do wektora 'b' i 'c'
5 paź 20:09