tożsamości trygonometryczne
jok: jak udowodnić:
a)sin(2α) = 2sinαcosα
b)cos(2α) = cos2α − sin2α
5 paź 17:18
ICSP: z liczb zespolonych od razu wyjdzie
5 paź 17:19
Godzio:
Jaki poziom ? I czym dysponujesz ? (chodzi mi o jakieś wzory/definicje )
5 paź 17:19
Ajtek:
a) Użyj sin(x+y) i x=y
b) analogicznie cos (x+y)
5 paź 17:20
Ajtek:
Cześć
Godzio 
.
5 paź 17:20
Godzio:
Cześć
5 paź 17:21
jok: poziom studia techniczne,matura matematyka podstawowa, dzisiaj wykladowca dal taki wzor i
powiedzial "tak to jest" a ja nie cierpię uczyć się na pamięć.
5 paź 17:27
jok: podstawy trygonometrii znam
5 paź 17:27
5 paź 17:42
jok: zespolone miałem tylko w podstawach ( mnozenie i dzielenie ), można to jakoś łatwiej
wytłumaczyć?
5 paź 17:48
Godzio: No to leć ze wzoru jaki podał Ajtek − sinus sumy kątów
5 paź 17:49