tożsamość trygonometryczna
ada: 1−sin2x/cos2x = 1
5 paź 16:12
Piotr:
skorzystaj z jedynki trygonometrycznej.
5 paź 16:14
pigor: ... np. tak z jedynki trygonometrycznej :
| | 1−sin2x | | cos2x | |
L= |
| = |
| = 1= P , czy nie wstyd Ci  . ... |
| | cos2x | | cos2x | |
5 paź 16:15
pigor: ... oczywiście przy założeniu cosx≠0 i na tym może wystarczy, bo wydaje mi się, że jesteś na
wstępie do trygonometrii . ...
5 paź 16:17
ada: oj bo się z tym sinusem pogubiłam
5 paź 16:18
MQ: @pigor
Przecież ona napisała wyraźnie:
1−sin
2x/cos
2x, a to oznacza:
| | sin2x | |
1− |
| i toższmości nie ma  |
| | cos2x | |
5 paź 16:20
ada: to wychodzi zero czy jak ? bo już sama nie wiem
5 paź 16:22
pigor: ... ,
MQ masz rację , ale potraktowałem ten zapis jako ...

alternatywę, a wiesz kiedy
ona jest prawdziwa ...

, swoją drogą co do takiego zapisu, to przemilczę co o tym myślę
...
5 paź 16:36