.
sami: rozwiąż graficznie równanie sin2x = cosx + I cosx I
5 paź 13:36
Artur_z_miasta_Neptuna:
dla cosx<0
masz
sin2x = cosx−cosx = 0
dla cosx>0
masz
sin2x = 2cosx
5 paź 14:06
klasa3: sin2x=2cosx
2sinxcosx=2cosx
sinx=1
można tak?
5 paź 14:13
ZKS:
A co Ty przed chwilą zrobiłeś od kiedy to można dzielić przez 0?
5 paź 14:15
Artur_z_miasta_Neptuna: klasa3 −−− GRAFICZNIE
5 paź 14:16
ZKS:
Taki mały błąd przy zapisie Artur z miasta Neptuna dla cos(x) ≥ 0.
5 paź 14:16
klasa3: Przepraszam mój błąd.
to teraz trzeba na wykresie dla cosx≥0
rysujesz sin2x i 2cosx, rozwiazaniem są punkty wspólne.
dla cosx<0
rysujesz sin2x i rozwiązaniem są punkty, w których sin2x =0
5 paź 14:23