Fizyka
`me~: Troszkę fizyki

E(U, R)=?
Dane:
E=
12mv
2+U
U=−
e2R
mv
2={e
2}{R}
Jak to od siebie uzależnić? Co to za wzór na energię, jaki to dział?
5 paź 11:23
`me~: *mv2=
e2R, a to co nie widać to −e
2/R odnośnie U. W mv
2=(...) jest to samo tylko bez
minusa
5 paź 11:34
`me~: w górę
5 paź 11:59
`me~: może się ktoś w końcu pokusi?
5 paź 12:28
`me~: dalej poszukuję chętnego!
5 paź 12:46
`me~: może teraz ktoś się znajdzie
5 paź 15:13
`me~: Tyle chętnych, że serwer nie przetwarza wiadomości z powodu ich natłoku...
5 paź 15:24
`me~: .
5 paź 15:43
`me~: .
5 paź 15:55
MQ: Napisz konkretnie, o co ci chodzi, bo nie bardzo widzę, w czym masz problem.
Co do działu, to wygląda mi to na ruch elektronu wokół jądra.
5 paź 16:14