matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Dawid:
3
x
+
2
+ 2 * 3
x
−
1
= 87
4 paź 18:46
M:
2 lut 16:53
Bo_ra:
1
3
x
*9+2*3
x
*
=87
3
2
3
x
(9+
)=87
3
3
3x=87*
29
3
x
=9 3
x
=3
2
x=2
2 lut 17:58