matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
elementy statystyki
jaa.:
Średnia arytmetyczna zestawu danych 1,3,5,x,4,2,6,2 wynosi 3 . Wynika z tego , że A. x=3, y =4 B. x=1 C. x=2 D x=3
4 paź 17:56
Saizou :
1+3+5+x+4+2+6+2
=3
8
wylicz x
4 paź 17:57
jaa.:
wyszło mi 1
dzięki za pomoc
4 paź 18:33