Ujemny logarytm
Maciek: czy
−loga b = c
to
log1/a b = c
4 paź 17:17
PuRXUTM: wiem że −log
a b = c to to samo co log
a b
−1 = c
ale tego co Ty napisałeś to nie jestem pewny, coś było z tym wzorem
4 paź 17:20
ICSP: wystarczy pokazać ze
−log
a b = log
1/a b
zatem :
| | log1/a b | | log1/a b | |
−loga b = − |
| = − |
| = log1/a b |
| | log1/a a | | −1 | |
c.n.u.
4 paź 17:23
Maciek: Dzięki Wam

Dopiero zaczynam logarytmy i jeszcze powoli ogarniam.
ps.
cnu? co nas usatysfakcjonowało?
4 paź 17:26
4 paź 17:47
Ajtek:
c.n.u. co należało udowodnić.
4 paź 17:49