kula
kot: i jeszcze takie odwrotnr : v kuli=36πcm
3 oblicz pole pow kuli
i zrobilem tak:
27π=R
3
R=
3√27
R=3
PK=4*π*3
2
PK=4π*9
PK=36πcm
2
ok?
4 paź 15:44
Magda: wynik wyszedl ok.
tylko zrobiles taki blad ze w drugim wierszu z tylko z prawej strony usuneles π. powinienes z
dwoch stron zrobic to od razu a nie w w 4 wierszu nie wiadomo jak sie pozbywasz tego π
4 paź 15:48
Kasia: tzn?
4 paź 15:53
Kasia: o co chodzi z tym π gdzie usunal a gdzie nie wiadomo jak sie pozbyl
4 paź 15:54
Magda: teraz to ja juz zobaczylam swoja pomylke

albo po prostu masz zle zapisane, bo nie wiadomo
gdzie te π jest. czy w liczniku czy w mianowniku. choc ja bym powiedziala ze w liczniku
4 paź 16:04