matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stirometria
monia41:
przekroj osiowy stozka jest tójkatem prostokatnym o przeciwprostokatnej równej16 oblicz pole powierzchni bocznej stożka
4 paź 15:36
dero2005:
d = 16
d
r =
= 8
2
r
√
2
= sin 45
o
=
l
2
l = 8
√
2
P
b
= πrl = 64π
√
2
cm
2
4 paź 16:51