matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kula sfera
kot:
powierzchnia kuoi jest rowna 16πcm
2
oblicz v kuli zrobilem tak: pk=16πcm
2
pk=4πR
2
16π=4πR
2
/:4π R
2
=4 R=
√
4
R=2
4
V=
π*2
3
3
4
V=
*π*8
3
4
8
V=
*
π
3
1
32
2
V=
π=10
3
3
dobrze
prosze o pomoc bo strzelalm w tym zadaniu
4 paź 15:35
konrad:
dobrze
4 paź 15:42
Magda:
dobrze je zrobilas
4 paź 15:43