matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PROSZĘ POMOC )
ZTE:
Oblicz azymut boku 2−3(A 2−3) gdy współrzędne tego boku wynoszą punkt 2: Y1= 300,6 m X1=40,48 punkt 3 Y2= 378,88m, X2=75,22m
4 paź 13:40
aga:
arctg Δy/Δx = arctg 78,28/34.74 = arctg 2.2533 = 73,4096
7 lis 18:26