dla jakich x należących do rzeczywistych spełniona jest równość 1-f(2x)=[f'(x)]^
klasa3: Dane są funkcje g(x)=cosx+|cosx| i f(x)=sin2x
c) dla jakich x należących do rzeczywistych spełniona jest równość 1−f(2x)=[f'(x)]2, gdzie
f(x)=cos2x
4 paź 12:11
Basia:
jeżeli f(x) = cos2x to
1−f(2x) = 1−cos2(2x)
f'(x) = 2cosx*(−sinx) = −2sinxcosx = −sin(2x)
i masz równanie
1−cos2(2x) = sin2(2x)
dokończ, bo to już banał
4 paź 12:20
klasa3: f'(x) = 2cosx*(−sinx) = −2sinxcosx = −sin(2x)
skąd się to wzięło?
4 paź 12:59
klasa3: wychodzi tak :
1−cos2(2x) = sin2(2x)
sin2(2x)= −sin2(2x)
2sin2(2x)=0
sin2(2x)=0
i co dalej?
4 paź 13:04