matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć całkę
karlo:
∫(5x−3)/(x+4)
4 paź 09:34
ania:
5x+20−23
−23
=∫
dx = ∫(5+
)dx = 5x −23 ln|x+4| +C
x+4
x+4
4 paź 09:38
karlo:
dzięki
4 paź 10:02
karlo:
∫(x+4)/(3x−7)
4 paź 14:01